Matematik

logaritme regneregel forklaringer, hjælp!

11. april 2021 af 927 - Niveau: B-niveau

Hey:)

Jeg har fået en opgave, hvor jeg skal forklare hvorfor log(x)=y og hvorfor 10y=x

jeg har ledt lidt rundt på nettet, men jeg finder ikke nået. Jeg har kun fundet, at log(x)=y er det samme som 10y=x, men jeg ved ikke hvorfor, og det er min opgave. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2021 af AMelev

Hmmm, den forstår jeg ikke. Det er definitionen af log, at det er den omvendte funktion til 10..., så der er ikke så meget at forklare.
Har du en opgaveformulering, du kan lægge op?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2021 af peter lind

Hvis du tager logaritmen af 10y får du log(10y) = y*log(10) = y*1 = log(x)

Du kan også bruge at de er de er hinandens inverse


Svar #3
11. april 2021 af 927

Formuleringen er bare at forklare difinitionen

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2021 af peter lind

Definitionen af hvad ?. Du skal også skrive hvad definitionen er. Forskellige bøger har af og til forskellige definitioner


Svar #5
11. april 2021 af 927

Difinationen af det der log(x)=y og 10^y=x

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2021 af peter lind

Det betyder blot at funktionerne er hinandens inverse


Svar #7
11. april 2021 af 927

men hvordan skal jeg vise/forklare det?


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. april 2021 af AMelev

Definitionen af log er log(x) = y ⇔ x = 10y.
På graferne, skifter x- og y-koordinaterne plads, svarende til en spejling i 45º-linjen y = x.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: logaritme regneregel forklaringer, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.