Matematik

Cirklens ligning

15. april 2021 af august543 - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har bestemt r=5 i delopgave a, men jeg er i tvivl om hvordan jeg finder koordinaterne til cirklens centrum.

Tal p forhånd

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2021 af PeterValberg

Kalder du cirklens centrum for C, så gælder der:

a) Benyt stedvektorer

\overrightarrow{OC}=\overrightarrow{OA} + \tfrac12\cdot\overrightarrow{AB}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
16. april 2021 af august543

#2

Kalder du cirklens centrum for C, så gælder der:

a) Benyt stedvektorer

\overrightarrow{OC}=\overrightarrow{OA} + \tfrac12\cdot\overrightarrow{AB}

Er der en anden måde man kan beregne det på? Jeg har ikke fået introduceret formlen af min lærer, og kan derfor ikke rigtig forstå hvordan formlen ´virker´.


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.