Fysik

hydrogenatomer

18. april 2021 af Jessica - Niveau: B-niveau

Hej
Jeg er i gang med en opgavesæt, men er gået i stå i denne opgave. Er der nogen her som kan hjælpe? Tak 

Vedhæftet fil: Billede2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. april 2021 af mathon

             \small \begin{array}{llllll} && (h\cdot c)\cdot R_{db}=\left ( 1239.84\;eV\cdot nm \right )\cdot (0.0109737\;nm^{-1})=13.61\;eV\\ \textbf{a)}\\& \textup{6. energiniveau:}\\&&E_6=-h\cdot c\cdot R_{db}\cdot \frac{1}{6^2}=-13.61\;eV\cdot \frac{1}{36}=-0.378\;eV\\\\& \textup{3. energiniveau:}\\&& E_3=-h\cdot c\cdot R_{db}\cdot \frac{1}{3^2}=-13.61\;eV\cdot \frac{1}{9}=-1.512\;eV\\\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{fotonenergi:}\\&& E_{\textup{foton}}=\left ( -0.378\;eV \right )-\left (-1.512\;eV \right )=1.1338\;eV\\\\& \textup{b\o lgel\ae ngde:}\\&& \lambda=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{1.1338\;eV}=1093.52\;nm\quad \textup{som \textbf{ikke} er synligt lys} \end{array}


Skriv et svar til: hydrogenatomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.