Matematik

hjælp til binomialfordeling

19. april 2021 af Maximusism - Niveau: B-niveau

I forbindelse med en influenzaepidemi fik 30 % af eleverne i landets folkeskoler influenza.

a) Bestem sandsynligheden for, at der blandt 25 tilfældigt valgte elever var netop 7, der fik influenza.

Den stokastiske variabel X betegner antallet af elever i en klasse på 25, der får influenza.

b) Bestem middelværdi ?? og ?? spredning  for X.

I en bestemt klasse med 25 elever fik 16 elever influenza.

c) Er det exceptionelt mange? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2021 af peter lind

a) Brug dit CAS værktøj

b)se formel 189 og 190 side 31 i din formelsamling

c) se den næstsidste figur i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2021 af AMelev

X = Antal med influenza, X ~ b(n,30%)

a) n = 25
P(X = 7) Se FS side 31 (188) & (186)

b) jf #1

c) #1. Beregn μ ± 3·σ 


Skriv et svar til: hjælp til binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.