Matematik

Bestem en forskrift

20. april 2021 af susi546 - Niveau: A-niveau

Kan i hjælpe mig?

I et budget er størrelsen af en pensionsopsparing for en bestemt person over tid løsning til differentialligningen 

y'=0.034y-250*1,011t

hvor y(t) betegner størrelsen af pensionsopsparingen (målt i tusinde kr.) i budgettet til tidspunktet t (målt i år fra den dato, personen går på pension). Det oplyses, at størrelsen af pensionsopsparingen er 4500 tusinde kr. til tidspunktet t = 0

a) Bestem en forskrift for y(t)

b)  Bestem det tidspunkt, hvor størrelsen af pensionsopsparingen i budgettet er 0 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2021 af peter lind

se formel 180 side 29 i din formelsamling


Svar #2
21. april 2021 af susi546

Kan du lige forklare hvordan jeg skal gøre? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2021 af peter lind

a)

a(t) = -0,034

b(t) = 250*1,011t

løs ligninge y(t) = 0


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.