Matematik

Bestem tallet k

21. april 2021 af KristinaAndersen66 - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg er meget i tvivl om, hvordan jeg kommer videre i denne opgave. Måske jeg kan få hjælp her? Hvordan skal jeg indsætte de manglende værdier?

Mvh Kristina

Vedhæftet fil: Opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2021 af mathon

Du har ikke oplyst f(x).


Svar #3
21. april 2021 af KristinaAndersen66

Hmmm... Jeg har ikke andre oplysninger i opgaven? 


Svar #4
21. april 2021 af KristinaAndersen66

#2

Du har ikke oplyst f(x).

Arh! Jeg fandt f(x) som er 15-x^2-16/x   ,     x > 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2021 af mathon

Mon ikke du mener

               \small \begin{array}{lllll}&& f(x)=15-x^2-16x\qquad \textup{da }/\textup{-tast og }*\textup{-tast er naboer p\aa \ tastaturet}\\\\& \textup{under ovenst\aa ende }\\& \textup{foruds\ae tning:}\\&& g(x)=-x^2-16x+15+k\\\\&& d=(-16)^2-4\cdot (-1)\cdot (15+k)=0\\\\&& 256+4\cdot \left ( 15+k \right )=0\\\\&& k=-79 \end{array}


Svar #6
21. april 2021 af KristinaAndersen66

#5

Mon ikke du mener

               \small \begin{array}{lllll}&& f(x)=15-x^2-16x\qquad \textup{da }/\textup{-tast og }*\textup{-tast er naboer p\aa \ tastaturet}\\\\& \textup{under ovenst\aa ende }\\& \textup{foruds\ae tning:}\\&& g(x)=-x^2-16x+15+k\\\\&& d=(-16)^2-4\cdot (-1)\cdot (15+k)=0\\\\&& 256+4\cdot \left ( 15+k \right )=0\\\\&& k=-79 \end{array}

Nej, det er nemlig 16 divideret med x :-D 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2021 af mathon

OK.

            Bruger du TInspire?


Svar #8
21. april 2021 af KristinaAndersen66

#7

OK.

            Bruger du TInspire?

Nej Geogebra :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2021 af mathon

                     \begin{array}{llllll}& \textup{indtegn}&g(x)=-x^2+15-\frac{16}{x}+k\\\\& \textup{og varier}&k\textup{ indtil g(x) kun har et nulpunkt} \end{array}
              


Svar #10
21. april 2021 af KristinaAndersen66

Tusind tak! 

Det prøver jeg :-D

Mange mange tak!


Skriv et svar til: Bestem tallet k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.