Matematik

bestem f`(x)

21. april 2021 af ramase - Niveau: B-niveau

hejsa

er der nogen der kan hjælper mig med denne opgave. 

opgaven lyder sådan 

 - en funktion f er  givet ved forskriften 

f(x)=0,5x^2 - 5,5x + 6* ln(x) + 8, hvor x>0

*bestem f`(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2021 af mathon

                \small \small \small \begin{array}{llllll}&& f{\, }'(x)=0.5\cdot 2\cdot x^{2-1}-5.5\cdot x^{1-1}+6\cdot \frac{1}{x}+0\\\\&& f{\, }'(x)=x-5.5+\frac{6}{x} \end{array}


Skriv et svar til: bestem f`(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.