Matematik

Bestem talene a og b

21. april 2021 af vict6426 - Niveau: A-niveau

Jeg skal besteme a og b ud fra tabelen 

Årstal:             2006  2007  2008  2009  2010

Gæld(mia. kr)  50,1   54,8   60,2   65,8    72,1

I en model kan danskernes gæld til det offentlige som funktion af antal år efter 2006 med god tilnærmelse beskrives ved: f(x) = b * ax

F(x) er danskernes gæld til det offentlige (målt i mia. kr.)

X = er antal år efter 2006


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2021 af ringstedLC

Lav eksponentiel regression på data, hvor år 2006 = x = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2021 af mathon

                              \small \small \small \begin{array}{lllll}&& f(x)=50.0895\cdot 1.09538^x \end{array}


Skriv et svar til: Bestem talene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.