Matematik

Andengradspolynomier

25. april 2021 af Petersen543 - Niveau: C-niveau

Hej alle. 

Jeg har fået en årsprøve for i matematik, men jeg kan ikke knække koden til hvordan jeg skal lave delspørgsmålet i den. Derfor håber jeg der er en venlig sjæl der kan hjælpe mig lidt. 

Opgaven er vedhæftet som en PDF fil 

I må have en fantastisk Søndag :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2021 af mathon

Polynomier kan ofte anvendes ved modellering af økonomiske problemstillinger. Du bedes vise, hvorledes kendskab til Andengradspolynomier kan anvendes til at finde den optimale salgspris, når prisfunktionen p(x) og omkostningsfunktionen c(x) er kendt

Du kan evt. benytte følgende p(x)=-x+2500
c(x) =1300

.

         \begin{array}{lllll}& \small \textup{Fortjenestefunktion:}\\&&\large f(x)=x\cdot p(x)-c(x)\\\\&& f(x)=x\cdot \left ( -x+2500 \right )-1300\\\\&& f(x)=-x^2+2500x-1300\\\\&& f{\, }' (x)=-2x+2500\\\\\\&\small \textup{Maksimering af}\\& \textup{fortjeneste:}\\&&\large f{\, }' (x)=-2x+2500=0\\\\&& x=1250\\\\&\small \textup{Maksimal}\\& \textup{fortjeneste:}\\&&\large f(1250)=-1250^2+2500\cdot 1250-1300=1\,561\,200 \end{array}


Svar #2
25. april 2021 af Petersen543

Rigtig mange tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.