Matematik

Differantialregning

26. april 2021 af Ehhdbjbd - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg var til terminsprøve i dag og er meget i tvivl om en opgave:

En funktion er givet ved f(x)=e3x

a) bestem f'(x)

b) bestem f(0)

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2021 af ringstedLC

a) Differentier med din CAS og sammenlign med dit svar.

b) Er hovedregning (a^0 = ...), Tjek med CAS.


Svar #2
26. april 2021 af Ehhdbjbd

Opgaven var uden hjælpemidler, og er meget i tvivl om hvordan man differentierer f(x)=e3x uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2021 af ringstedLC

Funktionen er sammensat af den særlige eksponentialfunktion (ex) og en lineær funktion (ax). Prøv nu med CAS og se om du kan få det samme med formelsamlingen som ikke er et hj.-middel..


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2021 af mathon

                                 \begin{array}{llllll}& \textup{her s\ae ttes:}\\&&u=3x\\& \textup{og dermed:}\\&& \frac{\mathrm{d} u}{\mathrm{d} x}=3\\\\&& f(x)=e^u\\\\&& \frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}=\frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} u}\cdot \frac{\mathrm{d} u}{\mathrm{d} x}=e^u\cdot 3=3\cdot e^{3x} \end{array}


Skriv et svar til: Differantialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.