Matematik

Bestem tallet k

29. april 2021 af SabriYa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens,

står med denne opgave som jeg har lidt svært ved at løse

h(x) = f(x) + k

k er et tal

b) Bestem tallet k så funktionen har et nulpunkt

Dog ser det ud til at der er tale om en sammensat funktion? 

Og hvis der er det, hvordan ville i så løse opgaven?

Håber I kan hjælpe! 


Svar #1
29. april 2021 af SabriYa (Slettet)

ligen en bemærkning***i opg a, i den samme opgave, har vi følgende funktion (se vedhæftet fil)

Så tænker opg a hører sammen med opg b

så hele opgaven er som følgende:

f(x)=17-x^2-15/x, x>0

a) bestem maksimum for funktionen f

b)

h(x) = f(x) + k

k er et tal

b) Bestem tallet k så funktionen har et nulpunkt


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2021 af AMelev

                                 
NB! Væn dig til at lægge et billede af hele opgaven op i stedet for at spilde tid på at skrive af - så undgås også fejl og mangler.

Sæt k = -maks(f), så parallelforskydes f-grafen lodret nedad, og  maks(h) rykkes ned til 0.

Vedhæftet fil:Udklip-2.jpg

Skriv et svar til: Bestem tallet k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.