Matematik

Hjælp

03. maj 2021 af Sara44 - Niveau: C-niveau
Kvælstofindholdet i vandet sætter en grænse for den dybde, hvor havplanten ålegræs kan vokse.
Nedenstående tabel viser sammenhængen mellem kvælstofindholdet i vandet og grænsedybden for ålegræs.

Kvælstofindhold (mg/L)
1,0
3,0
Grænsedybde (meter)
2,28
0,99

Denne sammenhæng kan beskrives ved formlen
f(x) = b·xa
hvor x er kvælstofindholdet (målt i mg/L), og f(x) er grænsedybden (målt i meter).
Bestem tallene a og b.
En ændring i miljøreglerne betyder, at kvælstofindholdet bliver 10% større.
Hvor mange procent bliver grænsedybden mindre ved denne ændring af miljøreglerne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2021 af PeterValberg

Bestem tallene a og b.

Se formel 96 og 97 (side 17) i denne formelsamling < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2021 af PeterValberg

En ændring i miljøreglerne betyder, at kvælstofindholdet bliver 10% større.
Hvor mange procent bliver grænsedybden mindre ved denne ændring af miljøreglerne?

Formel nr. 98

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2021 af mathon

Alment for en potensfunktion
                                                            \small f(x)=y=b\cdot x^a 

med to fixpunkter                                (x1,y1)       (x2,y2)          
gælder:
                                                            \small a=\frac{\log\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )}

og
                                                           \small b=\frac{y_1}{{x_1}^a}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2021 af mathon

samt
                                                           \small 1+r_y=(1+r_x)^a
                                   


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2021 af AMelev

Læg et billede af opgaven op, så vi ikke behøver at skulle gætte på, hvad der skulle have stået.
f(x) = b·xa? og "Nedenstående tabel"?

Derudover er kombinationen STX 3G og C-niveau meget speciel. Passer den?

Brug din formelsamling - som foreslået i #2 og #1.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.