Matematik

Singular value decomposition (SVD)

04. maj 2021 af stin5875 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Efter at have beregnet egenværdierne, hvor jeg får

\lambda_1=1040400 \quad \text{og} \quad \lambda_2=0,

så kan jeg jo sagtens beregne u_1, som giver en nul-vektor. Problemet opstår så, når jeg skal beregne u_2. Det gøres jo ud fra:

{u}_2=\frac{1}{\sigma_1}A{v}_1

Men man kan jo ikke sige \frac{1}{\sqrt{0}}.

Hvordan gør man så? 


Svar #1
04. maj 2021 af stin5875

Hov, mente selvfølgelig

u_2=\frac{1}{\sigma_2}Av_2


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2021 af jl9

Av_2=\sigma_2u_2


Skriv et svar til: Singular value decomposition (SVD)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.