Matematik

Opstil ligning for en parabel.

04. maj 2021 af claudia1o11 - Niveau: B-niveau

Hej. 

Er lidt lost i opgaven, er der mon nogen der kan hjælpe? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2021 af mathon

               \begin{array}{lllll}&& f(x)=3x^2+bx+c\\\\& \textup{toppunkt:}\\&& x_T=\frac{-b}{2a}=\frac{-b}{6}=3\\\\&& b=-18\\\\&&f(x)=3x^2-18x+c\\\\\\&& y_T=c-a\cdot (x_T)^2\\\\&& -4=c-3\cdot 3^2\\\\&& c=23\\\\\\&&f(x)=3x^2-18x+23 \end{array}


Svar #3
04. maj 2021 af claudia1o11

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2021 af janhaa

p(x)=3x^2+bx+c\\ \\p(3)=27+3b+c=-4\\ \\ p ' (x)=6x+b\\ p '(3)=18+b=0\\ b=-18

\\p(3)=27+3*(-18)+c=-4\\ c=23\\ \\p(x)=3x^2-18x+23


Skriv et svar til: Opstil ligning for en parabel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.