Fysik

afbøjningsvinklen

09. maj 2021 af emilie123456789z - Niveau: C-niveau

Hej alle jeg sidder med en aflevering og sidder fast i det her spørgsmål er der nogle der kan hjælpe.

Beregn afbøjningsvinklen, når l=1,60m og s=75,0cm.
Er der en formel for at finde ud af afbøjningsvinklen???

På forhånd tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2021 af peter lind

Jeg kan kun gætte, når du ikke gider ulejlige dig med at oplyse om hvad l og s er.

Jeg gætter på at det er afbøjningen af lys i et gitter og at l er afstanden fra skærm til gitter og s er afstand til en ly streg. I så fald er det tan(v) = s/l. Du kan selv så den slags opi din matematikformelsamling.

Hvis jeg gætter forkert kan du selvfølgelig vede tilbage.

Husk for fremtiden at lægge hele opgaven ind som billedfil eller pdf fil


Svar #2
09. maj 2021 af emilie123456789z

Tak skal du have det hjalp.

Det første gang jeg bruger studieportalen, og vidste derfor ikke helt hvordan det fungerede. Nu ved jeg det til en anden gang.


Skriv et svar til: afbøjningsvinklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.