Matematik

stamfunktion

11. maj 2021 af kamilla056 - Niveau: A-niveau

Hej!

jeg har brug for jeres hjælp til hvordan man løser opgave a, der skal også lige tilføjes at jeg må kun gøre brug af formelsamlingen.  

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2021 af peter lind

se formler 153 og 154 side 26 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2021 af Jones2929

F(x) =\int 2x+\frac{1}{x} = \int 2x dx = + \int \frac{1}{x} dx = 2*\int x dx+\int \frac{1}{x} dx

=

2*\left ( \frac{1}{1+1}*x^{1+1} \right ) + ln|x| = 2*(\frac{1}{2}x^{2}) + ln|x| = x^{2} + ln|x| + k

Gennem P(1,3)

F(1) = 3 \rightarrow 1^{2} + ln(|1|) + k = 3 \rightarrow 1+0+k = 3 \rightarrow k = 3-1 \rightarrow k = 2

Stamfunktionen bliver

F(x) = x^{2} + ln(|x|) + 2
 


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.