Matematik

Skihopper

12. maj 2021 af Amaljie - Niveau: B-niveau

Hej venner. Er en smule desperat efter hjælp til den her opgave (vedhæftet) Har selv søgt lidt rundt på SP, men jeg kan ikke finde noget, hvor de faktisk giver en protentiel løsning og guide. Nogen søde sjæle, som har lyst til at forklare mig denne opgave eller i hvert fald give et forsøg på det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2021 af PeterValberg

Se tegningen i #2 i denne tråd < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
12. maj 2021 af Amaljie

Mange tak, Peter.
Jeg har fået oplyst en del af informationerne, vil du anbefale at jeg bare putter dem ind på tegningen og forsøger mig på den måde?

- Amaljie


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. maj 2021 af PeterValberg

Ja, det lyder da som en god idé :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2021 af Soeffi


Svar #6
12. maj 2021 af Amaljie

Hej.
Jeg har set det indlæg, men synes ikke at de kommer frem til et svar og tænkte det var mest brugbart, hvis jeg selv kunne have lov til at have en samtale og få opgaven forklaret. Men mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2021 af Soeffi

#6. Hvad er det ved nedenstående tegning (fra #2), som du ikke forstår?


Svar #8
13. maj 2021 af Amaljie

Hej Soeffi.

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal bruge den til den opgave, som jeg har brug for hjælp til.


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2021 af Soeffi

#8. Man kender størrelsen af tyngdekraften: |Ft| = 694,03 N.

Man skal finde størrelsen af normalkraften: |FN|. Den er lig med størrelsen af tyngdekraftens komposant vinkelret på underlaget. Denne er i følge tegningen i #7 lig med |Ft|·cos(u) = (694,03 N)·cos(32°) = 588,57 N.

Til sidst mangler man |FgI. På tegningen øverst ses, at Fg er parallel med underlaget (på nederste tegning svarer dette til Ff). Af den nederste tegning ses, at vektorerne udligner hinanden, hvis |Fg| = |Ft|·sin(u) = (694,03 N)·sin(32°) = 367,78 N.


Skriv et svar til: Skihopper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.