Matematik

skihop

22. april 2020 af Jacob881 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en der kan hjælpe med denne? 

Ft = 705,69

Vedhæftet fil: Skihop.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2020 af peter lind

Skriv kræfterne ud i koordinater altså i x og yretningen. Det giver to liginger med 2 ubekendte


Svar #3
22. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

Hvilke koordinater skal jeg da angive?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2020 af AMelev

Alternativt:
\vec F_N+\vec F_g=-F_t
Du får så en retvinklet trekant med F_t som hypotenuse.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #5
22. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

Så ved at kende hypotenusen, kan jeg bruge de 90-u(32) samt længden af Ft til at finde begge sider (Fn og Fg) ?


Svar #6
22. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

Sådan her?

Vedhæftet fil:mat idag.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2020 af peter lind

Brug koordinaterne i et almindeligt koordinatsystem med vandret x akse og lodret y akse


Svar #8
22. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

så jeg kan bare aflæse koordinaterne når jeg har indtegnet figuren i koordinatsystem med x og y akse?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. april 2020 af peter lind

Du skal skam beregne dem. En aflæsning er ikke nøjagtig nok


Svar #10
22. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

men  ikke som udregnet i #6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. april 2020 af peter lind

Nej.


Svar #12
22. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

Hvordan så?

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. april 2020 af peter lind

Du får to lignnger med to ubekendte. i x retningen bliver får du ved at projektere kræfterne ned på x aksen

|FN|sin(u) -|Fg|*cos(u) = 0

Prøv selv at projektere kræfterne ind på y aksen


Svar #14
22. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

har fået Fn til 598 og Fg til 373


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

OBS! Jeg er i en anden tråd blevet opmærksom på, at der er tale om en eksamensopgave. Derfor bør vi ikke beskæftige os med den her på SP.


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. april 2020 af AMelev

#15 Det drejer sig om det centraltstille eksamensprojekt for HTX-B, hvor eleven skal lave en rapport, som skal indgå i den mundtlige projektprøve. Der er afsat 12 undervisningstimer til projektet.

I Vejledning til eleven står bl.a.:
"Vejledningen i prøveperioden
Du må modtage vejledning i forbindelse med løsningen af opgaven. Du skal naturligvis selv finde en løsningsmetode, men det må gerne ske i en diskussion med en lærer eller andre. Når du modtager vejledning, er det vigtigt, at det er dig, der styrer diskussionen og stopper den, når du er parat til at arbejde videre på egen hånd."

Vi må altså gerne beskæftige os med opgaven, men kun på vejledningsniveau.


Brugbart svar (0)

Svar #17
23. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Den type opgaver er jeg ikke stødt på før. Jeg håber, at det ikke er mit indlæg, der har skræmt trådstarter væk.


Brugbart svar (0)

Svar #18
31. januar kl. 08:33 af Niccklas

Er der nogle der har hele opgaven Skihop. Både Opgave 1. 2. og 3.


Brugbart svar (0)

Svar #19
31. januar kl. 09:05 af M2023


Skriv et svar til: skihop

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.