Matematik

Matematikprojekt, HTX

27. april 2020 af BoLydmand (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP;
Har lige denne opgave som jeg er gået helt kold i, nogen der har nogen ideer? Alt hjælp er værdsat.
https://imgur.com/a/otkLPKI


Svar #1
27. april 2020 af BoLydmand (Slettet)

Jeg har desuden punkterne A(100, 50) og T(140, 95), Har kigget på det, og tænker at det man skal gøre er at finde et koordinaterne for C og så bare kigge på forskellen mellem C's x-værdi og A's x-værdi. Ved bare ikke helt hvordan man finder C-punktets koordinater


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2020 af Soeffi


Svar #3
27. april 2020 af BoLydmand (Slettet)

Tråden du har linket til hjælper ikke, da den er til opgave A, som jeg har lavet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2020 af Soeffi

#3. Kender du v og vankel?

Svar #5
27. april 2020 af BoLydmand (Slettet)

#4
#3. Kender du v og vankel?
Ja, poster dem lige her om 20 minutter

Svar #6
27. april 2020 af BoLydmand (Slettet)

v=30 grader
v knæ=67,02 grader

v ankel=51,44 grader


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2020 af Soeffi

#6. v=30 grader, v knæ=67,02 grader og v ankel=51,44 grader.

Det er nok nemmest at indføre et nyt koordinatsystem f.eks. med B som origo. Dette er vist nedneunder:

Her af får man: BC = |BC|·(cos(π-β),sin(π-β)) og BA = |BA|·(cos(π+α),sin(π+α)). 

Dette giver: AC = BC - BA. Den vandrette afstand er den numeriske værdi af x-koordinaten til AC.

Vedhæftet fil:LoF7qfm.png

Brugbart svar (1)

Svar #8
28. april 2020 af Soeffi

#7. Løsning i Geogebra:


Svar #9
28. april 2020 af BoLydmand (Slettet)

Tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. maj 2020 af Sabina1232 (Slettet)

Hej! Jeg sidder med samme opgave og er lidt i tvivl om hvordan alpha og beta findes? Kan nemlig ikke helt se hvordan alpha og beta er lig det I har skrevet?


Skriv et svar til: Matematikprojekt, HTX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.