Matematik

Bestem højden

14. april 2020 af Cecilie0908 - Niveau: B-niveau

Hey

Jeg har problemer med at løse opgave a, da jeg ikke ved hvad jeg skal gøre for at regn opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2020 af AMelev

Læg også figuren(rne) op.


Svar #2
14. april 2020 af Cecilie0908

Her er figuren


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2020 af ringstedLC

Du har v og A. Opstil rampens ligning. Brug distanceformlen på den og T.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2020 af AMelev

                                  
Bestem ligningen for den linje m, som rampen danner, idet du kan benytte, at hældningskoefficienten
a = tan(v), hvor v er drejningsvinklen fra vandret til m (her -30º eller 150º).
Benyt derefter afstandsformlen til at beregne afstanden fra T til m. (Jeg får 59.0)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

hej :) hvordan får du det til 59 ? har selv fået det til 67


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2020 af ringstedLC

#5's beregning.

Du har ikke anvendt distanceformlen, der bestemmer distancen mellem et punkt og en linje.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

hvad med b?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2020 af AMelev

Hvilken b)? Der er ikke nogen b) på billedet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. maj 2020 af sila96

Hej

Jeg er lidt i tvivl med hvordan jeg finder rampens ligning har siddet med det i et stykke tid og kan stadig ikke finde ligningne for den så jeg kan komme videre.

kan i godt hjælpe med det?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. maj 2020 af sila96

#4 

kan du vise hvordan du kom frem til 59.0?


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. maj 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. maj 2020 af AMelev

a = tan(150) og du kender punktet A(100,50).

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. maj 2020 af sila96

#12 

enig, men du siger tidligere at man skal finde ligningen for linje m som rampen danner, hvordan finder du den?


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. maj 2020 af sila96

#12 

enig, men du siger tidligere at man skal finde ligningen for linje m som rampen danner, hvordan finder du den?


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. maj 2020 af sila96

#11

den har jeg tjekket og den hjælper med opgave 3b, jeg har nemlig brug for hjælp til 3a


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. maj 2020 af sila96

#3

hvordan opstiller man rampens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. maj 2020 af AMelev

Linjens ligning y = a•(x - x0) + y0.

Brugbart svar (0)

Svar #18
20. maj 2020 af sila96

alså jeg får linjens ligning til at være y=0,9x+50? jeg ved ikke om det er korrekt, men jeg tror jeg laver et eller andet forkert, ellers har jeg misforstået noget?


Brugbart svar (0)

Svar #19
20. maj 2020 af AMelev

Linjen falder jo, så hældningen er negativ.
Læg et billede af dine beregninger op.


Brugbart svar (0)

Svar #20
21. maj 2020 af sila96

her er det.


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 43 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.