Matematik

vis at punktet ligger på linjen

16. maj 2021 af janhasssss - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

I et koordinatsystem er linjen l bestemt ved parameterfremstillingen

l:\binom{x}{y}=\binom{1}{5}+t\binom{-2}{2}, t\epsilon R

Vis, at punktet P(5,1) ligger på l.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2021 af peter lind

Løs ligninge 5 = 1 -2t

sæt derefter det fundne t ind og se om det også holder for y


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \binom{5}{1} &= \binom{1}{5}+t\cdot \binom{-2}{2}\;,\;t\in \mathbb{R} \\ \binom{5-1}{1-5} &= t\cdot \binom{-2}{2} \\ \Rightarrow t &= \;? \end{align*}


Skriv et svar til: vis at punktet ligger på linjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.