Matematik

Andenordensdifferensligninger

18. maj 2021 af tonytony - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen som kan hjælpe mig med dette spørgsmål?

Forklar andenordensdifferensligninger ud fra Fibonaccitallene.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2021 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med.

Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med.

Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #2
18. maj 2021 af tonytony

Jeg ved godt hvad en andenordensdifferensligning er, jeg ved bare ikke hvordan jeg skal kunne forklare den ud fra fibonaccitial


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2021 af Soeffi

#0. En (homogen, lineær) andenordens differensligning (med konstante koefficienter) kan skrives: 

y0 = a, y1 = b og yn+2 = c·yn+1 + d·yn, n = 0, 1, 2...

Hvis du bruger fibonacci-tallene som eksempel, så får du: y0 = 1, y1 = 1 og yn+2 = yn+1 + yn.


Skriv et svar til: Andenordensdifferensligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.