Matematik

Tangeter

18. maj 2021 af 1234skoleelev - Niveau: B-niveau

Har siddet med den herm opgave i virkelig lang tid og kan slet ikke gennemskue hvordan jeg skal gå til den

Håber nogen kan hjælpe 

Opgaven ligger vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2021 af janhaa

g' = x^2+4x+k=0\\ \\.... \\D=16-4k=0\\ k=4

der D er diskriminant


Svar #2
18. maj 2021 af 1234skoleelev

#1

g' = x^2+4x+k=0\\ \\.... \\D=16-4k=0\\ k=4

der D er diskriminant

Jeg forstår ikke helt hvor diskriminanten kommer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2021 af AMelev

                      
Grafen for g har én vandret tangent ⇔ g' har ét nulpunkt.
g'-grafen er en parabel, som har netop et nulpunkt, når diskriminanten D = 0.
Se FS side 16 (77) & (78).


Skriv et svar til: Tangeter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.