Matematik

sandsynlighedsregning

19. maj 2021 af NANAA1992 - Niveau: C-niveau

Hej derude

Jeg har svært ved at løse disse to opgaver om sandsynlighed

1. i et mørkt rum står der 12 dåser sodavand. Julie tager på en gang 2 tilfældige dåer.

a) På hvor mange forskellige måder kan de 2 dåser vælges?

2. Der er 5 dåser cola blandt 12 dåser.

Bestem sandsynligheden for, at Julie vælger 2 coladåser

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2021 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2021 af PeterValberg

a)

K(12,2)=\frac{12!}{2!\cdot(12-2)!}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2021 af PeterValberg

b) sandsynligheden bestemmes som antal gunstige udfald divideret med antal mulige

P(\text{2 colad\aa ser})=\frac{K(5,2)}{K(12,2)}

Vær opmærksom på, at:

K(n,r)=\frac{n!}{r!\cdot(n-r)!}

Hvilket beregner, hvor mange måder man kan udtage r elementer
af n mulige, når rækkefølgen er underordnet (uordnet).

og at "fakultet" ! betyder:

n!=n\cdot(n-1)\cdot(n-2)\cdot...\cdot 1

eksempelvis er:

5!=5\cdot 4\cdot3 \cdot2 \cdot1=120

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.