Matematik

sandsynlighedsregning

30. marts 2021 af Kathrine9087 - Niveau: B-niveau

Hej derude

Jeg har svært ved at løse disse to opgaver om sandsynlighed

1. i et mørkt rum står der 12 dåser sodavand. Julie tager på en gang 2 tilfældige dåer.

a) På hvor mange forskellige måder kan de 2 dåser vælges?

2. Der er 5 dåser cola blandt 12 dåser.

Bestem sandsynligheden for, at Julie vælger 2 coladåser

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2021 af mathon

                       \small \small \begin{array}{llllllll} \textup{antal m\aa der at udtage}\\ \textup{2 af 12:}&\binom{12}{2}=66\\\\ \textup{antal m\aa der at udtage}\\ \textup{2 cola:}&\binom{5}{2}=10\\\\ \textup{sandsynlighed}\\ \textup{for 2 cola:}&\frac{10}{66}\cdot 100\%=15.15\% \end{array}


Svar #2
30. marts 2021 af Kathrine9087

Starter man med at divider 12 med 2? Jeg får det til 6

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2021 af mathon

                       \small \small \small \begin{array}{llllllll} \textup{antal m\aa der at udtage}\\ \textup{2 af 12:}&K(12,2)=66\\\\ \textup{antal m\aa der at udtage}\\ \textup{2 cola:}&K(5,2)=10\\\\ \textup{sandsynlighed}\\ \textup{for 2 cola:}&\frac{10}{66}\cdot 100\%=15.15\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2021 af mathon

                      \small K(n,r)=\frac{n!}{(n-r)!\cdot r!}


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2021 af AMelev

#0 Folkeskole 9. klasse harmonerer ikke med B-niveau. Ret lige din profil, så uddannelsen passer.

#2 Det er ikkke en brøk (der er jo ingen brøkstreg). 
\binom{n}{r} er bare en anden notation for kombinationen K(n,r). Se formelsamling STX B side 31 (186).

Supp. til #3 Se FS side 30 (177).
Gunstige: 2 cola ud af 5 colaer
Mulige: 2 tilfældige dåser ud af i alt 12 dåser
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2021 af Soeffi


Skriv et svar til: sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.