Matematik

Brøker til decimaltal og decimaltal til procent

21. maj 2021 af goli0015 - Niveau: 7. klasse

Hej

I dag skulle lave hovedregninger.

Jeg havde bl.a.n om at lave brøker til decimaltal og decimaltal til procent

Men vi måtte ikke bruge lommeregner, vi havde et stykke papir som en hjælpemiddel. 

Her er der nogle brøker som jeg fik:

Brøk: 5 ud af 9

Lave det om til decimaltal: 

Lave det om til procenttal: 

Brøk: 8 ud af 20

Lave det om til decimaltal: 

Lave det om til procenttal: 

Brøk: 5 ud af 20

Lave det om til decimaltal: 

Lave det om til procenttal: 

Brøk: 7 ud af 20

Lave det om til decimaltal: 

Lave det om til procenttal: 

Brøk: 5 ud af 6 

Lave det om til decimaltal: 

Lave det om til procenttal: 

Håber jeg kan få nogle ideer til hvordan jeg kan hovedregne det::))


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2021 af StoreNord

5 ud af 9 = 5:9 = 5,000000:9 =0,555........ = 55,5..... %
5 ud af 20 = .....
7 ud af 20 =      
                           \frac{7}{20}=7:20 = 7,0000:20 = ......


Skriv et svar til: Brøker til decimaltal og decimaltal til procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.