Matematik

En funktion f er givet ved

22. maj 2021 af pernilleolehansen - Niveau: A-niveau

En funktion f  er givet ved:

f(x) = (x3 + 5x) * ln(x), x>0.

Bestem f’(1)

Nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2021 af oppenede

Brug produktreglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& f{\, }'(x)=\left ( 3x^2+5 \right )\cdot \ln(x)+\left ( x^3+5x \right )\cdot \frac{1}{x}=\left ( 3x^2+5 \right )\cdot \ln(x)+x^2+5\\\\&& f{\, }'(1)=\left ( 3\cdot 1^2+5 \right )\cdot \ln(1)+1^2+5=0+6=6 \end{array}


Skriv et svar til: En funktion f er givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.