Fysik

Harmonisk svingning

22. maj 2021 af Finn123456 - Niveau: A-niveau

Vi har lavet et forsøg med harmoniske svingninger:
Der hænges lodder af varierende masse i fjederen. For hvert lod sættes fjedersystemet i svingninger og kraften måles som funktion af tiden.

Resultatbehandling:
1. Lav regression af formen f(t) = A*sin(B*t+C)+D (Har jeg gjort)
2. Find ud fra D i overstpende regression massen af loddet (Skal man bare aflæse?)
3. Konstruér ud fra overstående regression en funktion der beskriver accelerationen af loddet som funktion af tiden.
4. Find ud fra B i overstående formel svingningstiden for loddet.
5. Find amplituden for svingingen (gør det kun for en af målingerne).

Da du nu har fundet både svingningstid og masse for hver af målingerne kan du nu ved hjælp af regression undersøge om fjedersystemet opfylder forventningen: T=2pi*sqrt(m/k)

Jeg sidder fast i opgave 3


Svar #1
22. maj 2021 af Finn123456

Svingende lod 50 gram


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2021 af ringstedLC

2. Med fjeder og lod i hvile er kraften F = D = Ftyn.


Svar #3
22. maj 2021 af Finn123456

Så dvs.

0.5040N = m*9.82m/s^2
m = 51.3g


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2021 af ringstedLC

#3: Ja. Loddet har massen 50g og D er jo bestemt med en vis unøjagtighed, da regression er en tilnærmelse.


Skriv et svar til: Harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.