Matematik

Eksponential- og potensfunktioner

26. maj 2021 af NANAA1992 - Niveau: C-niveau

help me plz :(

Udviklingen i et fostervægt kan med tilnærmelse beskrives ved modellen

    y=0,349x3,13, 

hvor y er vægten (målt i gram) af et foster, der er x uger gammelt.

1: Bestem vægten af et foster, der er 20 uger gammelt.

2: Ved en undersøgelse skønner jordemoderen, at fosteret vejer 1200 gram.

Hvor mange uger gammelt er fosteret?


 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2021 af PeterValberg

a) Indsæt x = 20 i forskriften og bestem y(20)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2021 af PeterValberg

b) Løs ligningen

1200=0,349\cdot x^{3,13}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksponential- og potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.