Matematik

Trigonometri

26. maj 2021 af NANAA1992 - Niveau: C-niveau

help :( 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det lidt nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2021 af PeterValberg

Du skal vælge et passende størrelsesforhold, - måske 1:200
(1 cm på tegningen svarer til 200 cm i virkeligheden) og så
lave en tegning af trekanten i dette målestoksforhold.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2021 af PeterValberg

Men du skal nok lige beregne afstanden mellem A og C først :-)
Kald den unavngivne vinkel B (øverste spids af trekanten)

|AC|=2\cdot |AH|=2\cdot|AB|\cdot\cos(A)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2021 af StoreNord

Jeg synes nu ikke, at opgaven involverer målestoksregning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2021 af PeterValberg

Opgaveteksten nævner "målfast tegning"
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2021 af StoreNord

Ja, metermål.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2021 af StoreNord

Man kan tegne trekanten i Geogebra således:
    Lav et punkt A på den negative del af x-aksen.
    Tegn en cirkel med A som centrum og radius=38
    Skriv så:   Drej((0,0),67°,A)
    Lav en halvlinje fra A gennem retningspunktet.
    Kald halvlinjens skæring med cirklen for D
    Skriv så:   Drej(A,46°,D)
    Tegn trekanten som Polygon og sæt vinkler på


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.