Fysik

help

27. maj 2021 af SalmaAkmumiin - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe med disse to opgaver


Svar #1
27. maj 2021 af SalmaAkmumiin

og denne


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2021 af Moderatoren

Ja, men gør sådan her først:

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2021 af Moderatoren

Og husk i fremtiden: Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.


Svar #4
27. maj 2021 af SalmaAkmumiin

har bare problemer med at løse dem


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2021 af Moderatoren

Det forstår man. Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. 

Beskriv hvad du selv har gjort for at løse dem.


Svar #6
27. maj 2021 af SalmaAkmumiin

vil bare gerne få den løst. det tager lang tid at forklare. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2021 af Moderatoren

Ja, det tager tid at få hjælp. At du får nogen til at løse dem for dig hjælper dig ikke. 

Næste gang må du spørge efter hjælp i bedre tid.

Og der skal du huske:

"Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar."


Svar #8
27. maj 2021 af SalmaAkmumiin

så du kan ikke udregne dem? heller ikke den ene


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2021 af Moderatoren

Nej, det kan jeg ikke. 

Men du kan få hjælp hvis du beskriver hvad du selv har gjort.


Svar #10
27. maj 2021 af SalmaAkmumiin

ved hvilken formel jeg skal bruge i 2.a 


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. maj 2021 af Moderatoren

Super, så du skal bruge en formel til opgave 2.a. 

Så kan du fortsætte med de andre opgaver – og beskrive dine problemer med dem.


Svar #12
27. maj 2021 af SalmaAkmumiin

har du slet ikke mulighed for at løse opgaverne. skal nok fremover skriver mere uddybende ? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. maj 2021 af Moderatoren

Nej, det får du jo intet ud af. Det er dig, som skal løse opgaverne. Meningen med Studieportalen er at man kan få hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. maj 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du spørger, hvilken formel, du skal bruge. Fysik er ikke formler. Formlerne er værktøj i fysikken.

Se på, hvad du skal finde. Og se så på, hvad du ved. I første spørgsmål skal du finde tyngdekraften på ballonen. Der er opgivet en masse af ballonen og en opdrift på den. Er der én af disse oplysninger, der har noget at gøre med tyngdekraften på ballonen? Har den anden oplysning noget at gøre med det? Hvis ikke, så glem den i denne omgang, og koncentrer dig om den oplysning, der har betydning.

Du har så en oplysning og noget, du skal finde. Mangler du en oplysning? I dette tilfælde skal du bruge en oplysning fra teorien. Teorien beskriver, hvor stor tyngdekraften er på en masse. Den oplysning bruger du til at udføre beregningen.


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. maj 2021 af PeterValberg

a) 

F_g=m\cdot g=500\,kg\cdot9,815\,\frac{m}{s^2}=....\,N

b)

Forskellen mellem de to kræfter (tyngdekraften og opdriften)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.