Matematik

Bevis

02. juni 2021 af Sigga09 - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg skal til en mundtlig Matematik eksamen her den 9 Juni. Jeg skal lave et bevis for to-punktsformlen, er der nogle som eventuelt kunne vise mig et bevis, det er for en eksponentialfunktionen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2021 af janhaa


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2021 af ringstedLC

#0: Først og fremmest; det er kun 2. gradspolynomiets graf, parablen, der har et toppunkt.

Se eventuelt https://www.webmatematik.dk/lektioner/beviser/toppunktsformlen-parabel


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2021 af janhaa

#3

#0: Først og fremmest; det er kun 2. gradspolynomiets graf, parablen, der har et toppunkt.

Se eventuelt https://www.webmatematik.dk/lektioner/beviser/toppunktsformlen-parabel

to-punktsformel, ikke toppunktsformel


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2021 af mathon

to-punktsformlen:
                                  \small \begin{array}{llllll} &\textup{formel:}&y=b\cdot a^x\\\\& \textup{med to punkter:}&\frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}\\\\&& a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}\\\\&& b=\frac{y_1}{a^{x_1}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2021 af ringstedLC

#0 og #4: Undskyld og ja, jeg så forkert.


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. juni 2021 af PeterValberg

#0

Det kan være, du kan finde noget brugbart på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.