Matematik

Hvad er cb hvis 8c + 12b = 1172 og 12c + 8b = 868

04. juni 2021 af SimonP12 - Niveau: 8. klasse

Som skrevet i titlen har jeg brug for hjælp til dette regnestykke

Benny og Børge møder hinanden i en butik der sælger vin og chokolade.
Benny køber 8 æsker chokolade og 12 flasker vin. Det koster 1172 kroner.
Børge betaler 868 kroner for 12 æsker chokolade og 8 flasker vin.

Hvad koster 1 flaske vin og 1 æske chokolade?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2021 af Quarr

Kald x=Flasker vin

Kald y=Æsker chokolade

Du får så følgende ligninger:

12x+8y=1172

8x+12y=868

Kan løses vha følgende link:

https://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/ligninger/to-ligninger-med-to-ubekendte

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2021 af PeterValberg

#0

Der er tale om to ligninger med to ubekendte....
se eventuelt denne video < LINK > (flere løsningsmetoder)
eller denne < LINK >
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvad er cb hvis 8c + 12b = 1172 og 12c + 8b = 868

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.