Matematik

To lineære funktioner

08. juni 2021 af Jonas0402 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har svært ved at få løst denne opgave neden under, Vil i gerne hjælpe mig med at få svaret på opgaven og processen så jeg kan skrive det ned i min noter. Jeg har brug for et svar hurtist som mugligt tak.

To lineære funktioner angives som:

m(x) = ax - 4 og n(x) = 5 - x

Hvis de skære hinanden ved punktet (9/4, 11,4)

bestem a


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2021 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.

Gør det hver gang, at du opretter spørgsmål.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. juni 2021 af PeterValberg

Koordinatsættet for skæringspunktet er vel \left(\tfrac94\,;\,\tfrac{11}4 \right ) ikke?
ellers ligger punktet nemlig ikke på grafen for n
Skæring vil kræve, at:

m(\tfrac94)=n(\tfrac94)

a\cdot\tfrac94=5-\tfrac94

a\cdot \tfrac94=\tfrac{11}{4}

løs denne ligning mht. a

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
08. juni 2021 af Jonas0402

#0

Hej, jeg har svært ved at få løst denne opgave neden under, Vil i gerne hjælpe mig med at få svaret på opgaven og processen så jeg kan skrive det ned i min noter. Jeg har brug for et svar hurtist som mugligt tak.

To lineære funktioner angives som:

m(x) = ax - 4 og n(x) = 5 - x

Hvis de skære hinanden ved punktet (9/4, 11,4)

bestem a

Hvordan bestemmer jeg a for jeg kan ikke finde en formel for a. Jeg har virkelig brug for hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2021 af PeterValberg

#3 Hvorfor Gentager du dit spørgsmål?
     Du har fået svar i #2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: To lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.