Fysik

Gitterligning

08. juni 2021 af Camilla0276 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal skrive om emnet bølger og lys og mangler at forklare gitterligningen. Nogen der kan hjælpe med det? tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2021 af mathon

 \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{Basisviden:}\\& \textup{P\aa \ steder med en lysvejforskel p\aa \ et \textbf{helt} antal b\o gel\ae ngder }\\& \textup{er der konstruktiv interferens.} \\& \textup{Punkter med konstruktiv interferens ligger p\aa \ hyperbelgrene, }\\& \textup{som i kort afstand fra gitteret ligger t\ae t p\aa \ } \\& \textup{hyperblernes asymptoter dvs p\aa \ rette linjer.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2021 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{Trigonometri:}\\& \textup{Tegn lodret en del af gitteret med to spalter og mellemliggende gitterkonstant }d.\\& \textup{Tegn vandret den indfaldende, u\ae ndrede str\aa le.} \\& \textup{Tegn en \ae ndret str\aa le.}\\& \textup{Tegn en linje fra n\ae ste spalte\aa bning vinkelret p\aa \ den \ae ndrede str\aa le med afb\o jningsvinkel }\varphi _n \\& \textup{Du har nu en vinkelret trekant, hvis ene katete (p\aa \ den afb\o jede str\aa le) er }n\cdot \lambda\\&\textup{og hvis hypotenuse er }d.\\\\& \textup{For denne g\ae lder:}\\&\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \sin(\varphi_n)=\frac{n\cdot \lambda}{d}\\\\&\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad d\cdot \sin(\varphi_n)=n\cdot \lambda \end{array}


Skriv et svar til: Gitterligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.