Matematik

Areal mellem to funktioner

08. juni 2021 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

Hej Alle

Jeg sidder med den opgave og lidt er tvivler på hvordan skal jeg løse den , håber at nogle kan hjælpe lidt ..

Hvordan kan vi beregne areal mellem to funktioner f(x) = x3 - x og g(x) = sin(x) , Se figuren.

Jeg har det svært med at finde areal nmellem to grafen  i den højre side (negative del af x-aksen)

Vedhæftet fil: Areal mellem to grafer.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2021 af Jones2929

Har du haft om integraler endnu?


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. juni 2021 af peter lind

A = ∫ab|f(x)-gx)|


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. juni 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Define }f(x)=x^3-x\\\\ \textup{Define }g(x)=\sin(x)\\\\& \textup{solve}\left ( f(x)=g(x),x \right )\\\\& x=\left\{\begin{matrix} -1.31716\\0 \\ 1.31716 \end{matrix}\right.\\\\& A=\int_{-1.31716}^{0}\left | f(x)-g(x) \right |\mathrm{d}x+\int_{0}^{1.31716}\left | f(x)-g(x) \right |\mathrm{d}x \end{array}


Svar #4
08. juni 2021 af DeepOcean

#3 Tak for det

Skriv et svar til: Areal mellem to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.