Fysik

lys bølgelængde og energi

11. juni 2021 af Siljest - Niveau: C-niveau

Er der en ammenhængen mellem lys bølgelængde og energi? Hvis ja, hvad er den så?


Svar #1
11. juni 2021 af Siljest

Sammenhæng


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2021 af Eksperimentalfysikeren

Lys kan optræde på to måder. I nogle forsøg optræder det som bølger med frekvens og bølgelængde. I andre tilfælde optræder det som partikler, kaldet fotoner. Hvis lyset har bølgelængden λ, så har det frekvensen f = c/λ, hvor c er lysets hastighed. Fotonerne har så hver energien E=h*f, hvor h er en naturkonstant, kaldet Plancks konstant. Heraf følger, at E=h*c/λ.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2021 af mathon

...og dermed
                            E_{\textup{foton}}\cdot \lambda=1239.84\;eV\cdot nm


Skriv et svar til: lys bølgelængde og energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.