Fysik

Opdrift

18. juni 2021 af Toffie1 - Niveau: B-niveau

Nogen der har en ide om, hvilke formler man kan benytte til denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2021 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \textup{atm luft:}\\& \small \textup{forhold:}\quad N_2:O_2=4:1\\\\& \textup{beregning}\\& \textup{af molarmasse:}\\&&\large M=\frac{\textup{sum}\left ( \left \{ 4,1 \right \} \cdot \left \{ 2\cdot 14.007,2\cdot 15.999 \right \}\right )\;u}{5\;\textup{molekyler}}=28.81\;\frac{u}{molekyle}=\\\\&&&\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 28.81\;\frac{g}{mol} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2021 af mathon

\begin{array}{llllll} \small \textbf{b)}\\& \textup{densitet:}\\\\&& \textup{kold luft:}&\large \varrho=\frac{p\cdot M}{R\cdot T}=\frac{\left (101325\;Pa \right )\cdot \left ( 0.02881\;\frac{kg}{mol} \right )}{\left (8.31447 \;\frac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot \left (( 273.15+\mathbf{{\color{Red} 15}})\;K \right )}\small =1.218\;\frac{kg}{m^3}\\\\\\&&\small \textup{varm luft:}\large &\varrho=\frac{p\cdot M}{R\cdot T}=\frac{\left (101325\;Pa \right )\cdot \left ( 0.02881\;\frac{kg}{mol} \right )}{\left (8.31447 \;\frac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot \left (( 273.15+\mathbf{{\color{Red} 60}})\;K \right )}=\small 1.054\;\frac{kg}{m^3} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2021 af mathon

\begin{array}{llllll} \small \textbf{c)}\\& \textup{ballonvolumen:}\\\\&& \textup{sv\ae vning:}&F_{opdrift}=F_{tyngdekraft}\\\\&&& V\cdot \varrho_{15\degree C}\cdot g=V\cdot \varrho_{60\degree C}\cdot g+(834\;kg)\cdot g\\\\&&& V\cdot \varrho_{15\degree C}=V\cdot \varrho_{60\degree C}+834\;kg\\\\&&& \left ( \varrho_{15\degree C}-\varrho_{60\degree C} \right )\cdot V=\small 834\;kg\\\\&&&\large \left (1.281\;\frac{kg}{m^3}-1.054 \;\frac{kg}{m^3} \right )\cdot V=\small 834\;kg\\\\&&&\large V=\frac{834\;kg}{0.227\;\frac{kg}{m^3}}=\small 3\,674\;m^3 \end{array}


Skriv et svar til: Opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.