Matematik

Niveaukurve

15. august 2021 af 1234vedikke - Niveau: B-niveau

Kan I hjælpe med øvelsen, som er vedhæftet? Har det noget at gøre med cirklensligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2021 af Eksperimentalfysikeren

Niveaukurven for en funktion f(x,y) og neveauet k er mængden af de par (x,y) hvor f(x,y) = k.


Svar #2
15. august 2021 af 1234vedikke

Okay, men er niveau kurven af funktionen f(x,y) ikke en cirkel? Eller er det det hele vandrette snit, - en firkant - som er niveaukurven? 

Er svaret for den første bare x^2+y^2=81??


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2021 af SuneChr

Lad
z = f(x , y) = x2 + y2
og lad endvidere
z = \left ( \sqrt{k} \right )^{2}.
Bestem
min { z | x, y ∈ R }
Overvej, hvorvidt z fremstiller en kegle eller et andet omdrejningslegeme i rummet.
Det er korrekt, at et plant snit parallelt med xy-planen fremstiller en cirkel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2021 af Eksperimentalfysikeren

#2 Det er helt korrekt, at niveaukurven er en cirkel og den ligning, du er kommet frem til er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2021 af Soeffi


Skriv et svar til: Niveaukurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.