Matematik

Rektangeltal

24. august 2021 af Fahad2700 - Niveau: 7. klasse

Hej 

Jeg har siddet et stykke tid på denne opgave og kan ikke løse den, så opgaven lyder sådan: 

Tallene 2, 6, 12 og 20, som beskriver arealet af rektanglerne herover, kaldes rektangeltal. Tegningerne viser de fire første rektangeltal, altså rektangeltal nummer 1, 2, 3 og 4.

Hvilken sammenhæng er der mellem de to sider i et rektangel?

2. Hvordan kan man finde rektangetal? Og hvad er det?

Jeg har vedhæftet et billede af tegningen. 

Mvh Fahad

Vedhæftet fil: Skærmbillede (15).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2021 af Soeffi

#0. Indsætter billede:...


Svar #2
24. august 2021 af Fahad2700

jeg forstod ikke....


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. august 2021 af Sine1332

Hej

For at svare på første spg: Sammenhængen mellem de to sider i en rektangel er, at de er lige lange/store. Hvis den ene side er 6 cm, så er den anden side også 6 cm.

Ved spg 2 menes der, hvordan kan man finde arealet af en rektangel. Dette gør man ved gange længden med bredden. 

Håber at det kan hjælpe dig :-) 


Svar #4
24. august 2021 af Fahad2700

Mange tak! Dette hjalp :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. august 2021 af mathon

Sammenhængen er
arealtal
                A = x ·(x + 1)


Svar #6
24. august 2021 af Fahad2700

Mathon kan du forklare ydeligere.....


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. august 2021 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} A=1\cdot (1+1)\\\\ A=2\cdot (2+1)\\\\ A=3\cdot (3+1)\\\\ A=4\cdot (4+1) \end{array}


Skriv et svar til: Rektangeltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.