Matematik

Kvadratrøsdder mm.

28. august 2021 af Annicca (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Er det rigtigt den måde jeg har udregnet opgaven på.

Billede vedhæftet.

( det tættest man kan komme på 5, er jo “ 2,2” ?)


På forhånd TAK.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2021 af mathon

               \small 5=\sqrt{25}


Svar #2
28. august 2021 af Annicca (Slettet)

Vil det så sige , at svaret blot er 5 ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2021 af mathon

Nej
        svaret er \small \sqrt{25}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2021 af ringstedLC

6. Kontrollér dit resultat:

\begin{align*} \sqrt{2.2} &= 1.48\neq 5 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2021 af ringstedLC

#0: Du skal finde det tal x, der har kvadratroden "5":

\begin{align*} \sqrt{x} &= 5 \\ \Bigl(\sqrt{x}\Bigr)^2 &= 5^2\quad \textup{opl\o fter i 2.\,potens p\aa\;begge sider} \\ {\color{Red} x} &= 25\quad\Rightarrow 5=\sqrt{{\color{Red} 25}} \end{align*}


Svar #6
28. august 2021 af Annicca (Slettet)

TAK FOR HJÆLPEN ALLE ????


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2021 af PeterValberg

Se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Kvadratrøsdder mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.