Matematik

Matematikhjælp

29. august 2021 af Amalie4444 - Niveau: B-niveau

Hej sidder fast i en opgave, nogle der lige kan vise mig hvordan jeg skal lave den her opgave?

En funktion f er givet ved f(x)=ax^3+5x^2+2x+1

a) bestem f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2021 af Markus2300

Du skal bare differentiere den. 


Svar #2
29. august 2021 af Amalie4444

Ja men forstår ikke helt hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2021 af ringstedLC

#0: Skriv en mere sigende overskrift.

a)

\begin{align*} f(x) &= ax^3+5x^2+2x+1 \\ f'(x) &= \bigl(ax^3\bigr)'+\bigl(5x^2\bigr)'+\bigl(2x\bigr)'+\bigl(1)' \\ \bigl(ax^{n}\bigr)' &= anx^{n\,-\,1}\quad \textup{formel (122), formel (133)} \end{align*}


Skriv et svar til: Matematikhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.