Matematik

Hjælp til at finde maksimum.

29. august 2021 af Duksedreng - Niveau: B-niveau

Står med et spørgsmål jeg ikke kan løse.

Bestem maksimum for F.

f(x) = 0.66x ⋅ √144 - x


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2021 af oppenede

Ved et maksimum er funktionskurvens hældning vandret. Isoler x ud fra den betingelse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Hvis }f(x) &= 0.66x\cdot \sqrt{144}-x \\ &= 0.66\cdot \sqrt{12\cdot 12}\cdot x-x \\ f'(x) &= ... \\f'(x) &= 0\Rightarrow x=\;?\\\\ \textup{Hvis }f(x) &= 0.66x\cdot \left (\sqrt{144}-x \right ) \\ &= 0.66\cdot \sqrt{12\cdot 12}\cdot x-0.66x^2 \\ f'(x) &= ... \\ f'(x) &= 0\Rightarrow x=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2021 af SuneChr

Jeg vil gætte på, at  (144 - x)  skal under rodtegnet.
Du skriver både lille f og store F.
Er det maksimum for stamfunktionen til f , vi skal have fat i?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2021 af SuneChr

Hvis det er
f (x) = 0,66x√(144 - x)            x ≤ 144
har vi:
f (96) = (6336√3)/25
Men du skal selv tjekke, om det er maksimum for f .
Det er af stor betydning, at man holder styr på lille f og store F.


Svar #5
29. august 2021 af Duksedreng

Opgaven inden havde jeg tegnet grafen i nspire/geogebra, underspørgsmålet er så.

Bestem maksimum for f


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2021 af ringstedLC

Hvis det er en opgave med CAS, kan du GeoGebra bruge værktøjet "Ekstremum" som er fællesbetegnelsen for maksimum og minimum. Men husk at beskrive, hvad du gør i din besvarelse.


Skriv et svar til: Hjælp til at finde maksimum.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.