Matematik

Matematikhjælp

31. august 2021 af Amalie4444 - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg sidder fast i en matematikopgave, og ville derfor lige høre om der er nogle som kan vise mig hvordan man gør? Opgaven lyder sådan her 

En funktion f er givet ved f(x)=ax^3+5x^2+2x+1

a) Bestem a, så f'(1) = -3 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2021 af mathon

               \small \begin{array}{llllll}\textup{1)}\\& \textup{beregn }&f{\, }'(x) \end{array}


Svar #2
31. august 2021 af Amalie4444

den har jeg beregnet


Svar #3
31. august 2021 af Amalie4444

eller nej det har jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2021 af mathon

               \small \small \begin{array}{llllll}\textup{2)}\\& \textup{dern\ae st }&f{\, }'(1)=-3\\\\& \textup{som giver}&\textup{en ligning med }\mathrm{{\acute{e}}}\textup{n ubekendt, som er }a. \end{array}


Svar #5
31. august 2021 af Amalie4444

forstår ikke så meget af det


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2021 af mathon

#3
       Så gør det.


Svar #7
31. august 2021 af Amalie4444

Forstår ikke hvordan jeg skal beregne det 


Svar #8
31. august 2021 af Amalie4444

har fået f'(x) til at være 3ax^2+10x+2


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2021 af mathon

#8           

      \small \begin{array}{llll} f{\, }'(1)=3a\cdot 1^2+10\cdot 1+2=-3 \end{array}


Svar #10
31. august 2021 af Amalie4444

skulle jeg ikke finde bestemme f(x) først


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. august 2021 af mathon

#10
       Nej.

                   \small \small \begin{array}{llll} f{\, }'(1)=&3a\cdot 1^2+10\cdot 1+2=-3\\\\& 3a+12=-3\\\\& a+4=-1\\\\& a=-5 \end{array}


Svar #12
31. august 2021 af Amalie4444

hvad så med f(x) når jeg skal bestemme den, for nu har vi bestemt a 


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. august 2021 af mathon

#9

           \small f(x)=-5x^3+5x^2+2x+1


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. august 2021 af ringstedLC

#10

skulle jeg ikke finde bestemme f(x) først

Nej. Du skulle bestemme '(x). Og det har du gjort korrekt

Dette gøres fordi du får en funktionsværdi af f '(1) oplyst, og fordi a også indgår i f '(x).

#12

hvad så med f(x) når jeg skal bestemme den, for nu har vi bestemt a 


Det behøver du ikke, medmindre den direkte efterspørges el. kan bruges til eventuelle andre spørgsmål.


Skriv et svar til: Matematikhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.