Matematik

Matematikhjælp

31. august 2021 af ofelia222 - Niveau: B-niveau

Hej, nogen som kan hjælpe mig med en opgave. Opgaven er sålede 

En funktion f er givet ved 

f(x)=e^x/x^2+1

Bestem f'(3) og forklar betydningen af tallet 

Løs ligningen f'(x)=1 og gør rede for løsningernes betydning 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2021 af Viderekem (Slettet)

.


Svar #2
31. august 2021 af ofelia222

men hvordan løser jeg så den første 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2021 af Viderekem (Slettet)

f`(x)=e^x*(x^2+1)-e^x*2x/(x^2+1)^2

Så skal du indsætte 3 på x-plads 

Du skal jo blot differentiere


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2021 af Viderekem (Slettet)

Benyt dit CAS 


Svar #5
31. august 2021 af ofelia222

forstår ikke helt hvordan den skal se ud 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2021 af MountAthos

Annulleret


Svar #7
31. august 2021 af ofelia222

giver ikke rigtigt mening for mig 


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2021 af Mathias7878

Brug kvotientreglen til at differentiere:

\left( \frac{f}{g} \right )' = \frac{f' \cdot g - g' \cdot f}{g^2}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2021 af MountAthos

til # 7

f`( x ) = (ex ( x-1)2 / ( x2 +1 )2 , indsæt tallet 3 hvor der står x og udfør beregningen

facit =

f´(3 ) = 0,8  Tjek selv udregningen


Svar #10
31. august 2021 af ofelia222

skal den se sådan her ud 

f'(x)=(e^3)·3+1/(3^2+1)^2 


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. august 2021 af MountAthos

10

skal den se sådan her ud 

f'(x)=(e^3)·(3-1)2/(3^2+1)^2 

Se # 7  igen jeg havde lavet en fejl

                


Svar #12
31. august 2021 af ofelia222

hvad havde du lavet en fejl i 


Svar #13
31. august 2021 af ofelia222

f'(x)=(e^3)·(3-1)2/(3^2+1)^2 

er det ikke sådan her den skal se ud


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. august 2021 af MountAthos

#13

f'(x)=(e^3)·(3-1)2/(3^2+1)^2 

er det ikke sådan her den skal se ud

( 3-1) skal være i anden potens

( 3-1 )2


Skriv et svar til: Matematikhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.