Matematik

afstandsformlen

31. august 2021 af nutellaelsker - Niveau: B-niveau

Hej synes det er lidt mærkeligt. Har lige læst om afstansformlen hvilket er ret nemt at forstå, men hvordan er det lige man løser x i sådan en ligning? Kan i hjælpe i med den første? skal jeg så bare løse den som hvis det var en almindelig ligning eller?  Help

Vedhæftet fil: Skærmbillede (50).png

Svar #1
31. august 2021 af nutellaelsker


Svar #2
31. august 2021 af nutellaelsker

her er opgaverne 

Vedhæftet fil:Skærmbillede (49).png

Svar #3
31. august 2021 af nutellaelsker


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. september 2021 af SuneChr

# 1
Kvadrér på begge sider, så forsvinder kvadratrodstegnet,
og vi får en andengradsligning at løse.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{afstandsformel:}\\& \left ( b_1-a_1 \right )^2+\left ( b_2-a_2 \right )^2=d^2 \\\\ \textbf{1.}&\left ( -4-x \right )^2+\left ( -1-11\right )^2=13^2\\\\& 16+8x+x^2+144=169\\\\& x^2+8x-9=0\qquad x>0\\\\&x=\frac{-8+\sqrt{8^2-4\cdot 1\cdot (-9)}}{2\cdot 1}=\frac{-8+\sqrt{10^2}}{2}=\frac{-8+10}{2}=1\\\\\\ \textbf{2.}&\left ( -4-x \right )^2+\left ( -1-11\right )^2=13^2\\\\& 16+8x+x^2+144=169\\\\& x^2+8x-9=0\qquad x<0\\\\&x=\frac{-8-\sqrt{8^2-4\cdot 1\cdot (-9)}}{2\cdot 1}=\frac{-8-\sqrt{10^2}}{2}=\frac{-8-10}{2}=-9 \end{array}


Svar #6
01. september 2021 af nutellaelsker

ok tak :-)


Skriv et svar til: afstandsformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.