Matematik

hjælp

03. september 2021 af rasmus2525 - Niveau: 10. klasse

En ret linje går gennem to punkter med koordinaterne (-5, 2) og (3, -2)

d) Beregn ???? - koordinatet til et punkt på linjen med ???? - koordinatet 3

e) Beregn ???? - koordinatet til et punkt på linjen med ?? ?? - koordinatet 18

f) Tegn linjen og de fire punkter i et passende skaleret koordinatsystem

g) Forklar (og vis på tegningen) hvordan figuren fra f) kan bruges til at kontrollere dine beregninger

d) ????=  y-aksen,   d=????= x-aksen

e=????= x aksen   e ????=x aksen 

Ved ikk hvorfor den lavede spørgsmålstegn


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2021 af inaktiv

Forsøg at lade være med at kigge i noter eller på nettet, når du svarer på de spørgsmål jeg har skrevet inden du har tænkt over det først...

Hvad tror du du skal indsætte i hhv. y_2, y_1, x_2, x_1?
a= \frac{y_2 - y_1}{x_2 - x_1}

Når en ret linje er defineret som,

y=a\cdot x+b

hvad tror du så man skal for at finde b?


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.