Matematik

Bestem y udfra 2 punkter

05. september 2021 af angool - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har brug for lidt hjælp til dette spørgsmål. 

Spørgsmålet lyder: En linje har hældningen 3, og går gennem punkterne (3,4) og (5,y). BESTEM Y.

Hvordan bestemmer jeg y her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2021 af Quarr

f(x)=y

Hvad er y-værdien når x-værdien er 5?

f(5)=3\cdot 5=15

- - -

Ja

 


Svar #2
05. september 2021 af angool

Tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2021 af Quarr

Så lidt! :)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2021 af ringstedLC

#1 er ikke rigtig. Brug formlen:

\begin{align*} a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \\ 3 &= \frac{y-4}{5-3}\Rightarrow y=\;? \\ \end{align*}

eller formlen:

\begin{align*} y &= a\cdot (x-x_1)+y_1 \\ f(x) &= 3\cdot (x-3)+4 \\ f(5)=y &= \;?\end{align*}


Skriv et svar til: Bestem y udfra 2 punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.