Matematik

Find forskrift ud fra a og 1 koordinatsæt

05. september 2021 af mariestuart - Niveau: C-niveau

Hej SP!
Jeg har følgende spørgsmål: 

Bestem forskriften ud fra den linære funktion h, hvis grafen går igennem (-3,1) og er parallel med g(x) 2x+5 

Jeg har her fået det til, at forskriften må være f(x)=2x + 7. Dog siger facit f(x)=2x -5

Hvilken er korrekt? 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2021 af ringstedLC

Normalt er det jo facitlisten...

Men du har regnet rigtigt og det undrer mig, at "ud fra den lineære funktion h, hvis graf..." giver et facit, der siger: f(x) = ... Det kunne være et forkert opslag eller forkert afskrivning.


Svar #2
05. september 2021 af mariestuart

Super, tak for afklaringen :) Så det skal være f(h)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2021 af ringstedLC

Nej:

\begin{align*} g(x) &\parallel h(x) \\ 2x+5 &\parallel a_g\cdot (x-x_1)+y_1 \\ &\parallel 2\cdot (x-(-3)+1 \\ h(x) &= 2x+7\\ \textup{Facitliste}:f(x) &= 2x-5\quad\Rightarrow h(x)\neq f(x) \end{align*}

Men bemærk at:

\begin{align*} g(x) &\parallel f(x) \\ 2x+5 &\parallel 2x-5 \\ &\parallel 2\cdot \bigl(x-({\color{Red} +3})\bigr)+1 \\ &\parallel 2\cdot (x-x_1)+y_1 \\ &\Rightarrow (x_1,y_1)=(3,1)\end{align*}

og tjek din afskrift.


Svar #4
05. september 2021 af mariestuart

Perfekt - tak for din hjælp


Skriv et svar til: Find forskrift ud fra a og 1 koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.