Matematik

Aflevering om andengradspolynomier

07. september 2021 af hvemerduem - Niveau: B-niveau


Forklar hvad et andengradspolynomium er


Bestemmelse af toppunktets koordinater (udled formlerne)

Koefficienternes og diskriminantens betydning for grafens udseende og antallet af rødder


Konstruér et andengradspolynomium med rødderne -3 og 2

Find vha. andengradsregression forskriften for det datasæt, der er vedlagt.

Bestem derefter polynomiets toppunkt og rødder.

Giv eksempler på og egenskaber ved polynomier af højere grad end to.

Løs opgaverne:
En parabel har forskriften f(x) = x^2 - 4x + 3
Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt, og tegn parablen
2) For hvilke tal k har denne ligning netop én løsning? Angiv for hvert k den tilhørende løsning:
a) 4x^2 + kx + 9 = 0
Givet polynomiet f(x) =2x^3 + 7x^2 - 33x - 18. Tegn grafen og løs ligningen p(x) = 0
 

jeg har vedhæftet filen i kommentarfæltet


Svar #1
07. september 2021 af hvemerduem

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2021 af ringstedLC

#0: Det er fornemt, men igen igen; beskriv hvad du selv har fundet ud af og hvad du ikke forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2021 af mathon

Givet polynomiet f(x) = 2x^3 + 7x^2 - 33x - 18. Tegn grafen og løs ligningen p(x) = 0

brug grafvinduet:
                                  \small \begin{array}{|c|c|c|c|} \hline&&&\\ x_{min}&x_{max}&y_{min}&y_{min}\\&&&\\\hline&&&\\ -10&10&-50&110\\&&&\\\hline \end{array}
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2021 af mathon

                                  \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|} \hline&&&\\ x_{min}&x_{max}&y_{min}&y_{max}\\&&&\\\hline&&&\\ -10&10&-50&110\\&&&\\\hline \end{array}


Svar #5
08. september 2021 af hvemerduem

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2021 af mathon

Kontrol på aflæsning:
                                         \small \textup{solve}\left ( 2x^3+7x^2-33x-18=0,x \right )
       


Skriv et svar til: Aflevering om andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.